gentcreativa

Historias de proyectos y experiencias que fomentan la innovación social, mediante emociones, cooperación y participación en un grupo.

Blog y tertulia, más aportaciones (V.O)

Me gusta ver cómo siguen llegando  más comentarios despues de la Tertulia.

Aqui reproducimos el que acaba de llegar de Nestor.

Lo reproducimos en versión original, en catalán. Para los que leen mejor en castellano, también lo publicamos en traducción castellana.

Asi pues, el tema sigue vivo

 

Reflexions a l’entorn de la tertúlia i del blog.

És cert que com diu en Santi el blog es podria enriquir i millorar amb més aportacions, tal vegada amb més atractius de presentació i de imatges i colors, de disseny potser…, però el blog segueix essent tal qual és ara: una tertúlia viva que se’ns ofereix per a que nosaltres podem debatre entre setmanes, en qualsevol moment, opinant, pujant pistes i senyals, reflexions d’uns i altres en relació a allò que és el seu sentit o raó de ser, la creativitat de les persones, les emocions, els valors, les accions no importa la seva envergadura, que pretenen o aconsegueixen millorar una mica o molt les coses des del més a prop i immediat, fins als confins…

No se que passaria si ens reuníssim 20 o 30 persones per a fer la tertúlia, el primer dia seria divertit o un caos, però ens obligaria a ser més estrictes i cenyir-nos a un guió previ, potser treure conclusions i aviat transformar-nos en una mena d’associació…

Ens reunim un petit grup de persones, alguns comencem a ser assidus després de molt temps de no participar-hi i d’altres exactament a l’inrevés. Però hi ha un fort atractiu en la reunió de Gent Creativa a Sant Cugat, i és la capacitat de mantenir la capacitat de l’espontaneïtat en el decurs de la conversa (no la improvisació!!) i saber relacionar les coses, els fets que anem desplegant sobre la taula, des d’aquest punt de vista d’allò que hi ha en cadascú de nosaltres, com individus o associats que ens pot permetre fer coses, a tenir idees, a construir gran o petit, a transformar.

Així si hem parlat d’art, d’artesania, de música, de literatura, no ha estat per parlar de virtuosisme, d’èxits, de modes, sinó en tan que tècniques i manifestacions que hom pot trobar si s’interroga, si s’encurioseix, si es sent estimulat i esperonat a cercar quina pot ser la seva aportació creativa al món que l’envolta.

No cal ser un artista, un filòsof, un mestre…, cal activar-se i començar amb les idees i el pensament, sentir emoció i desig, i finalment i per damunt de tot passar a l’acció.

Aquest és el nostre matis, aquesta és la visió o el criteri a través del qual ens agrada mirar les coses. No som ni experts ni especialistes, però cerquem i reflexionem i fins i tot trobem allò que hi ha de creatiu, d’innovador, de transformador en iniciatives distintes.

Ens agraden particularment aquelles experiències en el camp educatiu que en lloc de queixar-se o acceptar les coses tal com son, treballen amb les persones, infants o adults, des de la seva pròpia naturalesa, en projectes engrescadors que les ajuden a créixer, ser actors i protagonistes, descobrir els seus valors, confiar en les seves potencialitats, transformar diferències en virtuts.

Per això la nostra tertúlia no és, amb tots els respectes, la d’una penya cultural, literària, musical o artística, ja n’hi ha moltes d’aquestes, però nosaltres podem parlar de tot això amb molta més desimboltura i d’una forma més dessacralitzada, ja hi ha les patums per assentar càtedra!!

En canvi a nosaltres ens interessa conèixer i identificar com en alguns indrets, col·lectius, escoles, entitats, xarxes, professors… han estat capaços o creatius alhora d’aproximar i donar a conèixer aquests àmbits del coneixement a través de tècniques i recursos que després podran ser útils per a altres iniciatives, trencant els motlles de l’educació convencional, de matèries, avaluacions i exàmens, de divorci amb el mon real.

Ens engresca i emociona quan sabem d’alguna escola, d’alguna comunitat que amb la seva determinació, imaginació estan fen les coses d’un altra manera, d’altres que utilitzen les tecnologies digitals per a desenvolupar projectes, jocs i iniciatives d’emprenedoria o d’oci, per obrir la ment d’una manera imaginativa; això ens dona confiança i ens estimula a conèixer, debatre, explicar i explicar-nos.

Ens agradaria fins hi tot, amb la transversalitat que ens caracteritza, posar en contacte a uns i altres, contribuir a través de la tertúlia i del blog a facilitar recursos i contactes que contribuïssin a estendre i reforçar idees, iniciatives i projectes en marxa, que allò que uns ja han fet o estan duen a terme ajudi a d’altres que en un altra indret estiguin pensant en coses semblants.

Per ara ho deixo aquí, seguirem a la pròxima tertúlia!!

Navegación en la entrada única

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: