gentcreativa

Historias de proyectos y experiencias que fomentan la innovación social, mediante emociones, cooperación y participación en un grupo.

Más opiniones para el sábado

A continuación, dos opiniones más. Nos preguntamos cómo deberiamos orientar el año nuevo, a la vista de la experiencia del año pasado:
En primer lugar, tenemos la nota de Dolors Renau. Después, un comentario de Santiago Guillen:
De la nota de Maria Dolors Renau
Algunes qüestions sobre el moment actual de “ Gent Creativa”- gener de 16

• En primer lloc, Gent Creativa te dues cares : l’una es la que s’expressa mitjançant el butlletí, el news letter, etc, que clarament es nodreix de la feina del Santi mes algunes aportacions de persones interessades. L’altre te a veure amb la tertúlia mensual que , malgrat el seu interès, no acaba d’atraure la gent que es mereix. Així i tot hi ha gent que s’ha conegut, ha entrat en contacte amb experiències noves, aprofitant els contactes etc…Tinc diversos exemples de la seva utilitat. Però crec que es pot millorar
• Es mol interessant que Gent Creativa sigui existint. Perquè malgrat aquesta ultima limitació, es un referent que potser pel seu títol, el que implica i el que fa, serveix com a horitzó, un camí per a una línia de treball, que potser s’ha de desenvolupar mes , però que ja esta aquí.
• Crec que de cara al Butlleti, que te prou lectors però no tants col·laboradors actius, hauríem de plantejar fins a quin punt resulta fàcil intervenir directament en el diàleg. Potser m’erro, però en el meu cas concret, no em resulta fàcil per qüestions tècniques introduir fàcilment comentaris etc..I ho faig mitjançant el correu del Santi, però potser ho faria mes si em resultes mes fàcil…Ja se que això es un cas personal, però em pregunto si passa a d’altres amics poc versats en les tècniques digitals.
• En quan a les tertúlies : crec que tenen èxit- i podem repassar les que n’han tingut- quan es presenta un tema o una persona atractiva i interessant per a molta gent , per exemple quan Fernando Marias o també quan vàrem fer la barreja de tallers amb la Gemma … Em sembla que haurem de planificar una mica i demanar la intervenció de persones i temes generalment interessants ( per exemple, aquest es l’any Shakespeare… per que no demanem al Josep mª Jauma , que es especialista que ens prepari una tertúlia…? ) Això no te a veure amb l’interès objectiu dels temes que s’han tractat, per exemple em semblen mot interessants les qüestions relacionades amb els vídeo jocs, l’ús i abús de la informàtica etc …però potser, no ho se , aquest sigui un tema que – malgrat la seva importància- no interessa a tanta gent, com una aportació general de tipus cultural… Potser estic equivocada , però ho penso… i
• Finalment: molta gent amiga, al voltant de Gent creativa, esta actuant en qüestions artístiques ,literàries, etc… Com ja s’ha fet i això em sembla molt positiu, el logo, la marca de Gent creativa, ajuda a col·locar aquestes activitats “ sueltas” en un marc de referencia: es com un espai d’influència que pren un nom , . I em sembla que així hauríem de seguir , ja que este preparant presentacions de llibres , els tallers i sortiran altres activitats de persones vinculades a “ gent creativa”. I ves a saber.

En fi animo a seguir. I envio aquestes nots perquè no puc assistir a la popera tertulia del dia 16. Que desitjo que sigui profitosa.

Una abraçada.
Lola

******
Hola Dolors,

Recullo la teva nota comentari a la convocatoria de la tertulia de disabte (butlleti de Gener)

Realment, llástima que disabte  no hi siguis. El teu escrit es força sugestiu.

Sense pensar-hi massa, em dona algunes idees. Pero en parlarem mes a la reunio de disabte.Per exemple:

Estic d’acord en que aquest any  hem fet coses significatives com el taller dansa-escriptura de la Gemma i tu

La sessió que va muntar la Rosa amb Fernando Marias sobre la seva campanya a les escoles contra la violencia, a base de la escriptura dels propis nens

L’experiencia presentada per Nestor sobre el videojoc amb el seu fill, les seves aportacions al blog i crida a buscar altres experiencies positives amb videojocs que esta produit molts resultats. Tinc un nou contacte que us presentare disabte

Les previsibles aportacions de l’Augusto que fa activitats  que sintonitzen molt be amb la nostra idea de” creatiu capaç d’induir la creativitat dels altres”.

Segurament n’hi han mes, pero ho dic de memoria.

Per cert, crec que tu mateixa hauries d’aprofitar la tertulia i el blog per a parlar de la teva experiencia en grups d’escriptura.

Per altra banda, també es una bona noticia el bon nivell d’audiencia del blog, tot i que la participació dels lectors es realment insignificant. Alguna cosa haurem de fer. Ultimament, amb les aportacions del Nestor tenim una bona marxa, tanmateix.

No busquem grans quantitats sino coses amb sentit, experiencies, no?

Anem fent cami, no?

Santi

Navegación en la entrada única

2 pensamientos en “Más opiniones para el sábado

  1. Molt be! A treballar doncs !

    Me gusta

  2. lola4rem en dijo:

     Ha arribat tot bé…

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: