gentcreativa

Historias de proyectos y experiencias que fomentan la innovación social, mediante emociones, cooperación y participación en un grupo.

Què és La Cosa? Pot ser : la loteria de Nadal, el virus del Ebola, sexe i violencia? Endevina…sino ho saps, tens un problema

 

 Una dona amb sentit de l'humor

La Cosa.

Mª Dolors Renau

La Cosa, ( amb majúscules…) ha entrat a les nostres vides, d’una forma paulatina. Amb un aspecte de total innocència ha fet el seu camí vestida amb un llenguatge civilitzat I ha entrat carregada, nodrida, ben nodrida, de moltes i pregones emocions . Per això s’ha engreixat tant. Les emocions costen d’encarrilar be i van ocupant cada cop mes espai.

***

La Cosa ja esta instal·lada al nostra medi quotidià i en qualsevol moment del dia i en mig de qualsevol activitat, pot fer la seva aparició: de vegades , amb bons modus demana permís per entrar; de vegades irromp amb brusquedat en mig d’una conversa amistosa; de vegades entra per la finestra des del carrer o s’instal·la a la saleta a través de la televisió o te la trobes de bon matí a l’hora del cafè a la taula del costat. O al forn, fent la cua.

***

Te mil maneres de fer-se present. De forma que ara , malgrat el seu aspecte innocent ja la tenim arreu,… Fins aquí, encara. El pitjor es quan apareix , primer discretament, tremolosa i educada entre riures i bromes en les converses dels amics de tota la vida. I sense saber ni com ni perquè, es fa la mestressa de la conversa, seu a la cadira del centre, entre nosaltres i el que es pitjor, s’enfila a sobra la taula i vol dirigir el cotarro.   Però on la seva presencia resulta realment molesta des del primer plat es a l’hora de dinar en família. La Cosa, com que sap que ocupa molt espai , que es capaç de tapar totes les altres converses i fer estralls en la vida emocional dels membres de la família, pot preferir transformar-se en una mena de núvol tòxic que embolcalla d’un silenci preventiu la gent que s’estima i es necessita cada dia.  

***

Però el seu caràcter gasós no deixa d’estar present i desprèn , lentament, un cert aire asfixiant que poc a poc enrareix l’aire. Inclús pot ser que arribi a liquar-se i el que es pitjor, es torni , així , de cop en una massa solida, potent, amb textura de roca que pot caure en mig de la sopera o dels postres i faci que a tothom li agafi la pressa per marxar sense fer el cafè ni la xerrada final. Algunes famílies han fet un pacte de silenci sobre la Cosa; també hi ha amics de tota la vida que continuen veient-se amb la condició- explicita o implícita- de mantenir la Cosa a les fronteres del pensament de cada un, rere els murs d’allò que no es converteix en paraules….

***

La Cosa ens ha atrapat a tots i de la mateixa manera que esperem l’estiu perquè la grip deixi de fer els seus estralls, esperem que redueixi una mica el seu volum, deixi d’estar present arreu, s’encarrilin les emocions que la sustenten i puguem tornar a parlar de mil coses sense haver d’emprar la prudència entre els amics i familiars . I mentre, ens cal vacunar-nos ben vacunats, evitar la seva presencia en els refugis dels afectes personals i mirar de protegir la nostra salut mental i col·lectiva ocupant-nos també dels mil d’altres problemes que subsisteixen amagats i retardats per l’actual situació.

***

Perquè hi ha vida mes enllà de la Cosa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navegación en la entrada única

Un pensamiento en “Què és La Cosa? Pot ser : la loteria de Nadal, el virus del Ebola, sexe i violencia? Endevina…sino ho saps, tens un problema

  1. El sembla que es tracta d’una bruixa dolenta que es diu “guerra”. Si o no ?
    No es benvinguda.
    Colette

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: