gentcreativa

Historias de proyectos y experiencias que fomentan la innovación social, mediante emociones, cooperación y participación en un grupo.

Del juego de ayer al móvil de hoy

El videojuego historico

El videojuego histórico “Guillem de Berguedà” producido en 1984 por Centre Divulgador de la Informática

Os invito a la conferencia que daré sobre ordenadores y videojuegos en los ochenta.

Intento una explicación cultural sobre el papel del juego en la evolución de la informática , hasta llegar a los móbiles

actuales.

Será el proximo dia 12  las 19 horas en el Institut d’Estudis Catalans, centro de la investigación de la Generalitat.

Adjunto el programa completo

A ver si nos vemos. Un abrazo

Santiago Guillen

El programa:

CICLE: “Mirades crítiques sobre la història dels videojocs a Espanya: molt més que una tecnologia per a l’entreteniment”.

3ª Sessió del cicle:

Joc i cultura dels ordinadors (anys 80 i 90). L’experiència del desaparegut ‘Centre Divulgador de la Informàtica de Catalunya’,

a càrrec de Santiago Guillén (enginyer industrial i antic diputat i regidor al Parlament de Catalunya)

 Dijous 12 de novembre, a les 19:00 h, a l’Institut d’Estudis Catalans, sala Puig i Cadafalch (C/del Carme, 47, Barcelona). 

 

Aquest serà el tercer i últim col·loqui que tancarà el cicle sobre la història dels videojocs a Espanya que organitza la SCHCT en col·laboració amb el CEHIC-UAB. Aquest cicle ofereix una mirada retrospectiva sobre els inicis i el desenvolupament de l’oci electrònic a Espanya, més enllà del coneixement dels aparells tecnològics i els seus creadors. Així mateix, es procura presentar el coneixement sobre els orígenes dels videojocs com un fenomen complex i amb molts més actors i institucions implicades del que es podria pensar inicialment.

La tercera i última sessió, a càrrec de Santiago Guillén, es centrarà en el coneixement del ja desaparegut ‘Centre Divulgador de la Informàtica de Catalunya’. Aquest va ser un centre que, durant 14 anys (des de l’any 1984 fins al 1998), va posar a la pràctica els reptes sobre la nova informàtica personal que començava a arribar de territoris tan llunyans com Califòrnia, seu avui en dia de les grans empreses tecnològiques com Facebook, Google i Apple, entre moltes altres.

Al llarg d’aquests 14 anys, el Centre Divulgador de la Informàtica, format per un equip de més de 30 professionals, va arribar a unes 100.000 persones, la majoria gent jove, que van anar introduint-se en aquesta futura nova cultura tecnològica on la informàtica i el joc començaven a anar agafats de les mans. Malgrat això, no tothom va saber apreciar la importància de l’arribada d’aquesta nova cultura del joc i la informàtica. És per això que en Santiago Guillén explicarà perquè en els inicis de l’arribada de la informàtica a Espanya no es valorava la cultura de l’aprenenentatge a través del joc, i perquè va acabar desapareixent el mateix Centre Divulgador de la Informàtica de Catalunya el 1998, enmig d’un entorn d’incomprensió per part del món cultural, polític i institucional, i en un moment de plena expansió dels nous ordinadors i dels videojocs.   

Navegación en la entrada única

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: