gentcreativa

Historias de proyectos y experiencias que fomentan la innovación social, mediante emociones, cooperación y participación en un grupo.

A Hamburg, ballem amb Grone i trobem feina.

19583_Bildleisteoben02

Fa pocs dies parlavem de Roston Maldoom, un coreograf britanic que te molta presencia en altres paisos, a Alemany de forma especial. Recordem el seu projecte amb estudiants d’instituts a la Philarmònica de Berlin i amb el seu director Simon Ratlle.

Pero les coses no passen pas per casualitat. Des de 2007, per exemple, funciona a Hamburg un centre que ofereix tallers de dansa a persones, joves o grans, que busquen feina des de fa anys. Parlem de Grone Netzwerk Hamburg GmbH, una petita empresa de 70 treballadors, artistes i gestors, que s’inspiren en la filosofia de Roston Maldoom per a fe ballar a artistes i no artistes , tots plegats.

Aqui hi ha la seva web amb la seva oferta Making a move

Com ho fan altres entitats  a Hamburg, Grone ofereix tallers per a facilitar la integració d’aturats de llarga durada. Ells ho fan amb la dansa, aquesta es la seva diferencia. S’adrecen a joves sense el nivell bàsic escolar,  a migrants, a gent que fa temps que no treballa, a majors de 50 anys.

Segons les seves estadistiques, sobre un periode de tres anys, han assolit que es col.loquin un 50% dels participants. Això ho comparen amb la mitjana del 33% que obtenen els altres centres que no utilitzen la dansa.

Ja es pot entendre que no resulta gens facil animar a aquestes persones a participar en tallers de dansa. Ells recorden  a Roydon Maldoom que diu  “Si fas errors, fes-los amb orgull”

Es tracta de posar la gent en marxa, d’estimular-los, donar-los suport, ajudar-los a canviar.

Posar-los en moviment vol dir moure el cap, el cos, el cor.

Els grups de dansa Grone ofereixen una activitat que es fa a gust, que coloca la propia capacitat personal en un entorn de grup

Navegación en la entrada única

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: